محل تبلیغات شما

پس از اصلاح قانون مالیات های مستقیم و ابلاغ آن، از سال ۹۵ طبق بند۵ ماده ۹۱ این قانون، کسر مالیات از سنوات غیرقانونی است.


به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، ماده ۲۴قانون کار بیان می‌کند:در صورت خاتمه قرارداد کار، کار معین یا مدت موقت، کارفرما مکلف است به کارگری که مطابق قرارداد، یک سال یا بیشتر، به کار اشتغال داشته است برای هر سال سابقه، اعم از متوالی یا متناوب بر اساس آخرین حقوق، مبلغی معادل یک ماه حقوق به عنوان مزایای پایان کار به وی پرداخت نماید.

پس در حقیقت منظور از حق سنوات همان مزایای پایان کار است و فقط به کارگرانی تعلق می گیرد که قرارداد آنها موقت باشد و حداقل یک سال در کارگاه مشغول کار باشند.مقدار حق سنوات معادل سی روز حقوق پایه می باشد که فقط یک بار در سال به کارگر پرداخت خواهد شد. همچنین کارفرما می تواند حق سنوات را به تدریج و به صورت ماهیانه یا هر چند ماه به حساب کارگر واریز نماید.

قبل از اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم ، در بند ۵ ماده ۹۱ قانون مالیات های مستقیم آمده بود: حقوق بازنشستگی و وظیفه و مستمری و پایان خدمت و خسارت اخراج و بازخرید خدمت و وظیفه یا مستمری پرداختی به وراث و حق سنوات و حقوق ایام مرخصی استفاده نشده در صورتی که موقع بازنشستگی یا از کار افتادگی به حقوق بگیر پرداخت شود، از پرداخت مالیات معاف است.

ولی پس از اصلاح قانون مالیات های مستقیم بند در صورتی که موقع بازنشستگی یا از کار افتادگی به حقوق بگیر پرداخت شود” حذف شد و از ابتدای سال ۹۵ سنوات به طور کل از پرداخت مالیات معاف است.



پس از اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم و ابلاغ آن، از سال ۹۵ طبق بند ۵ ماده ۹۱ این قانون کسر مالیات از سنوات غیرقانونی است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، ماده ۲۴ قانون کار بیان می‌کند: در صورت خاتمه قرارداد کار، کار معین یا مدت موقت، کارفرما مکلف است به کارگری که مطابق قرارداد، یک سال یا بیشتر، به کار اشتغال داشته است برای هر سال سابقه، اعم از متوالی یا متناوب بر اساس آخرین حقوق، مبلغی معادل یک ماه حقوق به‌عنوان مزایای پایان کار به وی پرداخت نماید. پس در حقیقت منظور از حق سنوات همان مزایای پایان کار است و فقط به کارگرانی تعلق می‌گیرد که قرارداد آنها موقت باشد و حداقل یک سال در کارگاه مشغول کار باشند. مقدار حق سنوات معادل سی روز حقوق پایه می‌باشد که فقط یک بار در سال به کارگر پرداخت خواهد شد. همچنین کارفرما می‌تواند حق سنوات را به‌تدریج و به‌صورت ماهیانه یا هر چند ماه به حساب کارگر واریز نماید.

قبل از اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم، در بند ۵ ماده ۹۱ قانون مالیات‌های مستقیم آمده بود: حقوق بازنشستگی و وظیفه و مستمری و پایان خدمت و خسارت اخراج و بازخرید خدمت و وظیفه یا مستمری پرداختی به وراث و حق سنوات و حقوق ایام مرخصی استفاده نشده در صورتی که موقع بازنشستگی یا از کار افتادگی به حقوق‌بگیر پرداخت شود، از پرداخت مالیات معاف است. ولی پس از اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم بند در صورتی که موقع بازنشستگی یا از کار افتادگی به حقوق‌بگیر پرداخت شود” حذف شد و از ابتدای سال ۹۵ سنوات به‌طور کل از پرداخت مالیات معاف است.

تفاوت پایه سنوات و حق سنوات چیست؟

مسئول کارگروه مزد شوراهای اسلامی کار گفت: حق سنوات به عنوان پاداش پایان کار به آن دسته از کارگرانی داده می‌شود که سابقه یک ساله کاری دارند. اما پایه سنوات برای کارگاه‌هایی است که طرح طبقه‌بندی مشاغل دارند که پایه سنوات به حداقل حقوق آنها اضافه می‌شود. علی خدایی درباره اینکه آیا کارگران قرارداد موقت مشمول دریافت حق سنوات می‌شوند گفت: بر اساس بخشنامه‌ای که از سوی وزارت کار در سال ۹۲ ابلاغ شد دیگر تفاوتی بین سنوات کارگران قراردادی و رسمی نیست. وی ادامه داد: چه کارگران تسویه حساب کرده باشند و چه تسویه حساب نکرده باشند مشمول حق سنوات می‌شوند. آن دسته از کارگاه‌هایی که طرح طبقه‌بندی مشاغل دارند بر اساس فرمول مشخص شده  در بخشنامه دستمزدی وزارت کار پایه سنواتی برایشان واریز می‌شود. اما آن دسته از کارگاه‌هایی که طرح طبقه‌بندی مشاغل ندارند، به شرط آنکه نیروی کار دارای سابقه یک ساله در آن کارگاه باشند ( دائم و موقت) مشمول حق سنوات می‌شوند.

مسئول کارگروه مزد شوراهای اسلامی کار کشور با بیان اینکه بحث پایه سنوات به منظور جبران سابقه نیروی کار است گفت: میزان حق سنوات به ازای یک روز کارگر، یک پایه حقوق است که همان پاداش پایان کار محسوب می‌شود. در گذشته حق سنوات طی دوران خدمت پرداخت نمی‌شد بلکه در پایان پرداخت می‌شد. اما در حال حاضر از آنجا که اکثر کارگران موقت هستند، پس از پایان هر سال حق سنوات واریز می‌شود. خدایی گفت: اما پایه سنوات روی مزد ماهیانه تأثیر دارد. یعنی اگر سال گذشته کارگری ۷۱۲ هزار تومان حقوق دریافت می‌کرد، کارفرما بایستی ۳۰ هزار تومان ماهیانه به عنوان پایه سنوات به حقوق کارگر می‌افزاید و در مجموع ۷۴۲ هزار تومان دریافتی نیروی کار می‌شد. اما امسال از آنجایی که سابقه این کارگر دیگر از یکسال گذشته است. افزایش ۱۴ درصدی حقوق امسالش اینگونه محاسبه می‌شود که به دریافتی نقدی  ۷۴۲ هزار تومان حقوق سال گذشته ۱۴ درصد افزوده می‌شود و سپس مبلغ به اضافه ۳۰ هزار تومان پایه سنوات، حداقل حقوق دریافتی امسال این کارگر است. وی بیان کرد: موضوع پایین بودن حقوق و دستمزد نیروهای قدیمی و دارای سنوات بالای خدمتی همیشه به عنوان یک دغدغه وجود داشت؛ از این طریق و توافق کلی بر سر افزایش پایه سنواتی مشمولان قانون کار، در صدد رفع این مشکل و ایجاد اختلاف مناسب بین حقوق تازه واردها و افراد دارای تجربه کاری، بودیم که از سال گذشته بحث یکسان شدن افزایش مزد برای تمام سطوح باعث خواهد شد که حقوق با سابقه‌ها افزایش یابد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

چه هزینه هایی برای اداره مالیات و دارایی قابل قبول است ؟

دانه درشت ها متهم ردیف اول فرار مالیاتی!

3 شرط اساسی در مورد هزینه های قابل قبول موضوع ماده ۱۴۷ ق.م.م

سنوات ,کار ,حقوق ,سال ,حق ,پرداخت ,حق سنوات ,پایه سنوات ,سنوات به ,اصلاح قانون ,از اصلاح ,اصلاح قانون مالیات‌های ,قانون مالیات‌های مستقیم ,حساب کارگر واریز ,کارگر واریز نماید

مشخصات

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

هدایای تبلیغاتی اسکار Melvin's blog linecitu آهنگ های قدیمی وسنتی Air Max 90, KD 6, LeBron 11, Cheap Jordan Shoes Sale retherenet mortcarsuide grenperduring Lawrence's game Michele's style